Een douchegoot is meer dan alleen een leuk dingetje

Soms doen mensen om je heen aankopen die je gewoon écht niet snapt. Dit had ik laatst ook met een vriendin van mij. Ze had een douchegoot aangeschaft voor haar badkamer en was er dolgelukkig mee. Maar ik kon gewoon het nut niet inzien van dat ding. ‘Wat moet je daar nou mee?’, dacht ik steeds als ze erover begon. Gelukkig heeft ze mij haarfijn uitgelegd waarom ik wel zo’n douchegoot moet aanschaffen. En ik zal je vertellen, het is echt geen weggegooid geld…

Een plaatje

Een mooie en schone badkamer vind ik erg belangrijk. Ik heb mijn badkamer ook wel een beetje chique ingericht terwijl ik eigenlijk maar een klein huisje heb. Maar ik vind het heerlijk! Zo voel ik me gewoon elke ochtend alsof ik in een luxe hotel mij sta klaar te maken. En dat wil toch iedereen? Dit is de eerste reden waarom je een douchegoot zou moeten aanschaffen. Het is eigenlijk een heel klein stripje in de grond waardoor het water verdwijnt en dat is veel mooier dan een doucheputje! Het staat gewoon chique en duur en daarnaast lijkt je badkamer hierdoor veel mooier afgewerkt.

Poetsvrouw

Soms voel ik mij in huis echt een poetsvrouw. Ik blijf maar schoonmaken en alles wordt zo snel weer vies! Ook hierdoor ben ik overgehaald om toch zo’n douchegoot aan te schaffen. Het scheelt namelijk heel veel schoonmaak werk omdat er geen doucheputje meer schoongemaakt hoeft te worden. Je hoeft alleen even het gleufje van de douchegoot schoon te maken en klaar is kees! Heel erg fijn, want het doucheputje schoonmaken staat zeker op mijn lijstje van minst favoriete schoonmaakklusjes.

Veiligheid

Het laatste argument waardoor ik werd overgehaald een douchegoot aan te schaffen, is veiligheid. Ik denk dat het algemeen bekend is dat een badkamer niet heel veilig is. Er kunnen veel ongelukken gebeuren door gladheid. Daarnaast zijn ongelukken die in de badkamer gebeuren heel naar, omdat je heel hard kan vallen. Je glijdt uit en komt met een rotvaart op de harde tegels terecht. Gelukkig is de douchegoot hier dus heel gunstig voor. Het water loopt namelijk heel goed weg in de goot. Ik vind het zelfs beter dan bij mijn doucheputje. Daarnaast raakt het minder snel verstopt, waardoor er niet snel een laag water in je badkamer staat. Tot slot kan je heel makkelijk, als er nog een beetje water niet is weggespoeld, dit met een speciale bezem naar de goot vegen. Je kan zo dus de kans verkleinen dat er ongelukken gebeuren. Want, een ongeluk zit in een klein hoekje!