Originele herenkleding is maar moeilijk te vinden

Mannen willen vooral meer van hetzelfde. Zit een bepaalde trui fijn, dan kunnen er nog zoveel truien heren zijn, maar dan komt hij altijd weer terug bij het oude vertrouwde model. Dat geldt ook zeker voor jeans en pantalons. Mannen houden niet zo van verandering. En ze treffen het ook maar. Want op het gebied van mannenmode lijkt ook niet zo heel veel te gebeuren. Mannen k├║nnen dus ook jarenlang iedere keer weer dezelfde spijkerbroek scoren. Ze hoeven alleen nog maar op te letten of ze niet een maatje meer of een maatje minder hoeven aan te schaffen. Maar eigenlijk is het gewoon jammer. Voor vrouwen gebeurt er heel veel op modegebied. Voor mannen… niet.

Gebeurt er dan helemaal niks op het gebied van mannenkleding?

Nee, dat is niet helemaal waar. Je kunt tegenwoordig heel hippe sokken en boxershorts aanschaffen. In de winkel, maar ook online. Je kunt zelfs een abonnement nemen op sokken en boxershorts. Voor een klein bedrag per maand krijg je dan iedere maand weer een nieuw paar opgestuurd. Maar hoe meer mannen dat doen, hoe minder origineel deze kledingstukken zijn. Al zie je de boxershorts van je collega’s meestal niet. Dus dat maakt niet zo erg uit. Maar wanneer je in vergadering zit en je ziet onder tafel alle mannen dezelfde hippe sokken dragen, dan doet dat wel wat afbreuk aan het idee origineel te zijn.

Hipsters en zakenmannen

Hipsters zijn een redelijk nieuw fenomeen. Dat zijn die mannen met knotjes en een goed getrimde baard. Zij dragen stretch jeans en grof gebreide truien. Ze zorgen ervoor dat ze voorop lopen in de mode en dat ze gezien worden. Zakenmannen echter, die lijken steeds minder te willen opvallen. Droegen zij vroeger nog wel eens een mooie, aparte stropdas, dat zie je nu eigenlijk niet meer terug. Het enige aparte dat ze nu nog willen showen zijn hun accessoires, zoals horloges en (dure) zonnebrillen. Verder lijken alle pakken op elkaar.
Truien heren

Truien blijven altijd

Want truien, zeker voor heren, zijn er in allerlei soorten. Van grof gebreide truien tot geweven truien van bijzondere wolsoorten. Van hoodies met teksten tot chique truien met een V-hals. Mannen kunnen hun truien te kust en te keur vinden. Het blijft echter wel zoals ik hierboven al schreef: mannen willen vooral meer van hetzelfde. Hetzelfde model maar dan in een andere kleur zorg er al voor dat menig man het gevoel heeft volledig uit zijn comfortzone te zijn gestapt. Hier is nog wel wat werk te verzetten.