Minder scherm, meer spelen

Steeds meer ouders merken op dat hun kinderen zich niet meer bezighouden met de dingen die zij zelf vroeger deden. Steeds meer kinderen beginnen vanaf een jonge leeftijd al met digitale dingen. Ze weten al heel vroeg hoe ze met een tablet, smartphone of laptop moeten omgaan. De schermtijd onder kleintjes is dan ook erg hoog. Als ouder is het belangrijk dat je jouw kind(eren) stimuleert om zich ook met andere bezigheden te vermaken. Dat is veel beter voor hun gezondheid (meer beweging) en sociale vaardigheden. Wil jij weten hoe je als ouder kunt voorkomen dat je kind 24/7 achter een schermpje te vinden is? In deze blog geven we je tips!

Nostalgie

Niet eens zo heel lang geleden speelden kinderen nog gewoon met poppen en auto’s. Door wat meer van dit soort speelgoed in huis te halen en je kind te motiveren om er mee te spelen maak je een goede stap. Hij of zij zal het uiteindelijk zelf ook erg leuk vinden om met speelgoed te spelen. Ook dierenspeelgoed valt vaak goed in de smaak. Van het merk Schleich kun je een hoop leuke varianten aanschaffen. Je kunt het Schleich speelgoed, de auto’s en poppen gebruiken om samen met je kindje te spelen. Kinderen vinden het leuk om met hun ouders te spelen. Het is dus slim om dit te den als je hier de tijd voor kunt vinden.

Een limiet voor schermtijd

Op veel devices kun je tegenwoordig goed inzien hoelang iemand actief is met het device. Als je hier een limiet op instelt kun je voorkomen dat jouw zoon of dochter te lang naar een scherm kijkt. Uiteraard kun je het apparaat waarmee je kind digitale spelletjes speelt of filmpjes op kijkt ook verbieden na een bepaald tijdstip. Hoe je dat ook aanpakt, zorg er voor dat je goed inzicht hebt in de tijd dat je kind op het apparaat speelt.

Tijd in de buitenlucht

Behalve het kopen van Schleich speelgoed en het verbieden van apparaten kun je nog veel meer doen. Naar buiten gaan is daar een goed voorbeeld van. Kinderen houden er van om lekker rond te rennen en te genieten van de buitenlucht. Een pluspuntje van buitenspelen of een rond je te maken door het park of het bos is voor zowel ouders als kinderen fijn. Na een dagje buiten gespeeld te hebben heb je ook nog eens het voordeel dat je kindje lekker vroeg moe wordt van al dat bewegen.