Hotels in Breda en Dordrecht hotels zijn de perfecte uitvalsbasis voor een dagje uit

Op het moment dat je opzoek bent naar een dagje uit in Nederland dan zijn er vele steden waar je uit kan kiezen. Hotels in Breda of Dordrecht hotels zijn de perfecte uitvalsbasis om het zuiden van het land eens te ontdekken. Beide steden hebben vele bezienswaardigheden. Of je nou een liefhebber van de natuur bent, of van historische bezienswaardigheden, je kan je hart ophalen in deze steden. Ook voor museums kan je in Breda of Dordrecht terecht. Lekker een hapje eten of een drankje doen na een inspannend dagje rondwandelen in de natuur of de historische binnenstad voordat je één van de hotels in Breda of Dordrecht hotels opzoekt is natuurlijk iets wat ook zeker tot de mogelijkheden behoort. Op het moment dat je liever gaat shoppen kan je jouw hart ophalen in één van de winkelstraten.

Hotels in Breda zijn makkelijk bereikbaar

Veel hotels in Breda bevinden zich vlak bij de uitvalswegen en zijn daarom makkelijk te bereiken met de auto. Als je besluit om de stad te bezoeken met het openbaar vervoer dan loop je binnen 10 minuten de historische binnenstad binnen, nadat je eerst door het stadspark bent gelopen. In de binnenstad vind je vele bezienswaardigheden waaronder de Onze Lieve Vrouwenkerk die je kan beklimmen, en waar je een prachtig weids uitzicht hebt op deze Parel van het Zuiden. Het Begijnhof is een hofje wat je gewoon gezien moet hebben. Vroeger woonden hier de begijnen, deze vrouwen leefden volgens bepaalde standaarden en waren katholiek. Tegenwoordig vind je er een kruidentuin en museum terug. Het Kasteel van Breda is ook een bezoekje waard, tijdens een rondleiding kan je de ondergrondse gangen bezoeken die zich bevinden bij de torens van het Spanjaardsgat en op de binnenplaats. Op de Grote Markt, de Havermarkt of aan de Haven kan je bijkomen van je inspannende dagje shoppen of bezienswaardigheden bezoeken. Een lekker speciaalbiertje bij een café of een heerlijke lunch of diner in een van de vele restaurants is zeker de moeite waard voordat je weer één van de hotels in Breda bezoekt.

Dordrecht hotels voor de natuur of historie liefhebber

Dordrecht hotels zijn de perfecte overnachtingsmogelijkheid als je graag de natuur wilt ontdekken rondom Dordrecht. Het eiland van Dordrecht wordt omringd door vijf verschillende rivieren, de meest bekende zijn het Hollands Diep en de Oude Maas. Daarnaast vind je er ook de Biesbosch terug. In Dordrecht kan je een bezoek brengen aan het Biesboschcentrum en picknicken in het Polderbos. Wil je liever cultuursnuiven? Dan is de historische binnenstad een geweldige plek met honderden monumenten en karakteristieke panden waar je van kan genieten.