Een korset is een enig ding

Laatst was ik uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Ik was helemaal in mijn nopjes, omdat er een kinderdroom in vervulling ging! Eindelijk mocht ik mezelf volledig uitdossen in Victoriaanse stijl. Een perfecte gelegenheid dus voor het korset dat ik al thuis had liggen. Jaren geleden was ik met mijn man aan het winkelen in Amsterdam en zagen we daar een uniek winkeltje met allerlei gothic-achtige kleding. Daar lag hij dan: Een prachtig korset! De mooiste die ik ooit had gezien, dus het was liefde op het eerste gezicht! Helaas kon ik hem niet meenemen, want hij was te klein. Daar ging mijn kinderdroom…

De liefste man op aarde

Mijn man kon mijn teleurstelling duidelijk aan mijn gezicht aflezen. Ik was er dagen stil van…. Gelukkig heb ik de liefste man op aarde en is hij voor mij online gaan zoeken naar een korset, speciaal voor mij. Na een maand was ik het ding natuurlijk allang vergeten, maar hij nog niet! Dus op een dag kwam ik thuis en lag er een pakje met een rode strik voor mij op het bed. Nieuwsgierig maakte ik het open en tot mijn verbazing zat er een korset in! Bijna identiek aan degene die we in de winkel hadden zien liggen! Mijn hart maakte een sprongetje en ik paste hem aan. Hij zat als gegoten! Ik was de gelukkigste vrouw op aarde. Ik heb hem sindsdien 1 keer aan gehad voor mijn man, maar verder was er nog geen gelegenheid geweest voor een dergelijk kledingstuk. Tot deze maand dus! Ik kan haast niet wachten tot ik dat enige ding weer aan kan trekken.

Gemaskerd bal

Een gemaskerd bal is dus een bal waarin iedereen verkleed gaat en een masker draagt.  Dit maakt het extra spannend, omdat niet iedereen elkaar herkent en je dus met iemand kan dansen die je misschien wel kent, maar waar je niet van weet dat hij of zij het is. Vroeger heette het balle masqués.  Bal masqués werden voor het eerst gehouden in het vijftiende-eeuwse Italië en waren vooral populair in Venetië. In de 17e en 18e eeuw werden zij gemeengoed over het gehele Europese vasteland. Deze gekostumeerde festiviteiten waar de gasten zich onherkenbaar verkleedden, boden een kans om te ontsnappen aan de sociale restricties die het dagelijks leven domineerden. Op het bal zie je de mooiste kleding en outfits, de 1 nog eleganter dan de andere! Ik ben van plan de show te stelen met mijn prachtige korset en mijn elegante kanten rok. Mijn man ziet er ook tiptop uit, dus we hopen de prijs voor het mooiste paar te winnen.