Canon 1300D: handige camera voor beginners

Hij is inmiddels alweer bijna twee jaar oud: de Canon 1300D. Hij kwam in maart 2016 op de markt, maar we brengen deze camera nog graag even onder de aandacht. Waarom? Omdat de Canon 1300D een hele leuke camera is voor beginnende fotografen. En daar zijn er veel van in Nederland.

 

Canon 1300D: even uitleggen

 

De Canon 1300D is een spiegelreflexcamera. Maar wat is dat nu precies? Een spiegelreflexcamera, de naam zegt het al, heeft een uitklapbare spiegel die ervoor zorgt dat de fotograaf in de zoeker precies hetzelfde beeld kan krijgen als het negatief. Zo is het mogelijk de camera optimaal te richten en in te stellen. Een nadeel van een spiegelreflexcamera kan zijn dat hij wat zwaar is doordat die spiegel erbij zit. Een spiegelreflexcamera heeft als groot voordeel dat je er heel veel verschillende lenzen of objectieven op kunt zetten. Je kunt er dus veel mee doen.

 

Voor beginners

 

De Canon 1300D is een spiegelreflexcamera voor beginners. Het is een instapmodel met weinig features. Daardoor heeft hij een heel aantrekkelijke prijs. Bovendien is juist deze camera wat lichter dan andere spiegelreflexcamera’s en hij is compacter. Je kunt hem dus makkelijker meenemen. Hij is makkelijk in de bediening. Voor de echte beginners zit er zelfs een ingebouwde handleiding bij die je op elk gewenst moment informatie geeft. Een groot voordeel is ook dat naarmate je meer ervaring krijgt, je hem zelf kunt instellen. Zo pas je de Canon 1300D steeds meer aan aan jouw wensen en gebruik.

 

Bewerken van foto’s

 

De Canon 1300D heeft zelfs een leuke gadget waarmee je gelijk foto’s kunt bewerken. Dit onderdeel heet ‘Creative Filters’. Je kunt je foto’s verouderen door ze bijvoorbeeld zwart/wit te maken met een grove korrel. Via Wi-Fi sluit je hem bovendien aan op je telefoon zodat je gelijk je foto’s kan delen op social media. En voor alle vloggers onder ons: Je kunt full HD filmen. Al deze handigheidjes heeft de Canon 1300D voor een heel leuk prijsje. Het is een fijne camera om eens te ontdekken of fotograferen of vloggen iets voor je is. Dus probeer hem eens uit!