Enigding.nl

Praag is dé locatie voor een enige en avontuurlijke stedentrip

Praag

Bij een enig stedentripje denk je eerst vaak aan landen die aan het Middellandse Zeegebied zitten. Steden als Barcelona, Parijs, Rome en Milaan doen het erg goed. Praag komt (niet) snel bij de meeste mensen naar boven. Dit terwijl deze mooie, karakteristieke stad zoveel te bieden heeft! Tsjechië heeft een interessante historie en prachtige gebouwen. Vanaf Nederland is de reistijd ongeveer een uurtje met het vliegtuig, waardoor je in een mum van tijd een hele andere cultuur ervaart. Praag heeft de ideale combinatie van lekker eten, mooie bezienswaardigheden en leuke winkels. Nóg een pluspunt, het is er erg goedkoop. Ik zal kort even de bekendste bezienswaardigheden en architectuur in Praag toelichten.

Karelsbrug

De Karelsbrug is, zoals op de foto te zien, een populaire en drukbezochte brug. Deze brug is typerend voor Praag. Het verbindt de Oude stad met de wijk Malá Strana. Even een kort geschiedenislesje: de eerste steen is in 1357 gelegd door Karel IV. De brug was de belangrijkste verbinding tussen de Oude Stad en de Praagse burcht. Op de brug staan verschillende standbeelden in baroksstijl. Vandaag de dag proberen kunstenaars hun schilderijen en tekeningen er te verkopen. ’s Avonds ontmoeten jongeren elkaar hier. Er hangt een gezellige sfeer op de Karelsbrug. Vaak treden er ook straatartiesten op.

Het Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein (=Staroměstské náměstí) is een plein in het oude stadgedeelte van Praag. Het is maar liefst meer dan 9000 m2 groot. Het is een enorm trekpleister onder de toeristen. Er staan namelijk veel verschillende, indrukwekkende gebouwen. Zo kun je oude kerken bezoeken in verschillende stijlen, maar ook verschillende huizen. In de avond wordt het plein op een geweldige manier belicht, waardoor de mooie stijlen van de huizen nog meer tot hun rechten komen. Er mogen vrijwel geen auto’s komen, waardoor je niet de hele tijd om je heen hoeft te kijken. Het Oude Plein biedt zich ook uitstekend voor een hapje en een drankje.

Sint-Vituskathedraal

Een onderdeel van de Praagse burcht is de Sint-Vituskathedraal. De kerk is gewijd aan de heilige Vitus. Keizer Karel IV wilde dat deze kerk de grootste kathedraal van Europa werd. De kerk is in verschillende stijlen gebouwd. De kerk heeft drie hoge torens. Het is zeker aan te raden om dit gigantische gebouw te bezoeken. Je betaalt ongeveer €16 Euro entree per persoon.

 

Vraag aan je buurvrouw of ze op je huis wil letten en gaan! Is er niemand beschikbaar om op je huis te letten? Verdiep je eens in mistgeneratoren. Dit is de meest effectieve manier van beveiliging. Hierdoor kun je jouw huis met een gerust hart achterlaten en op naar Praag!

 

Mobiele versie afsluiten