Enigding.nl

Accessoires zijn enige dingen. Als je ze goed draagt

Guess

Want daar schort het nog wel eens aan. Mensen weten soms niet hoe ze bepaalde accessoires moeten dragen of gebruiken. En dat is natuurlijk zonde. Je kunt combineren wat je wilt op het gebied van accessoires, maar als het echt een rommeltje wordt, dan ziet het er niet mooi uit. Het maakt in dat geval niet eens uit of je gaat voor de kwaliteitsaccessoires van Guess of de goedkope prulletjes van de markt. Verkeerd gekozen accessoires doen altijd afbreuk aan je outfit. En daar heb je ze natuurlijk niet voor aangeschaft.

Vroeger was er duidelijkheid over accessoires

Je droeg óf zilver- of goudkleurige accessoires. Zeker geen combinatie van die twee. Plastic was sowieso not done en zeker niet in combinatie met zilver of goud. Je droeg de broche van je oma op je zondagse jurk en de buttons die je in de supermarkt kreeg speldde je op je tas of je spijkerjas. Maar daar ging je niet mee op familiebezoek. Een gat in de knie van je spijkerbroek werd zo onzichtbaar mogelijk weggewerkt. “Want we zijn geen arme sloebers”. En moet je ons nu eens zien? We combineren accessoires dat het een lieve lust is. Twee verschillende sokken aan? Geen enkel probleem. En gaten in je jeans zijn juist hip!

Zoek het lekker zelf uit

Dat is de opdracht die we krijgen van alle grote ontwerpers. Kies wat je mooi vindt en draag alles tegelijk, door elkaar en samen. Net wat jij wilt. Maar het probleem is dat sommige mensen dan wel weer heel erg over the top gaan. Dat je door de accessoires de persoon erachter niet meer ziet. En dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Leef je dus vooral uit maar draag niet alles tegelijk. Maak keuzes. Zo hou je telkens weer een uniek item voor een volgende keer. En blijf bij jezelf: voegt het je niet: koop het dan niet.

Horloges blijven hip

In deze mobiele tijd, waarin iedereen direct op zijn telefoon kijkt als gevraagd wordt hoe laat het is, is het juist heel stylish om een mooi, groot, horloge te dragen. Een horloge dat je dan ook gaat gebruiken. Want anders hangt het maar zo om je arm. Je mobiel kan in je zak of tas blijven en dat is weer bevorderlijk voor de sociale contacten. Natuurlijk heb je dan aan één horloge niet genoeg. Je wilt wel wat te kiezen hebben als je ’s ochtends voor je kast staat.

Mobiele versie afsluiten