Enigding.nl

Goede schoenen voor lastige voeten.

Waldlaeufer

Laatst kwam ik een merk schoenen tegen waar ik nog nooit van had gehoord. Dat is eigenlijk best gek want het blijkt een redelijk groot merk te zijn. Ik ben benieuwd of jij er zelf wel eens van hebt gehoord. Het merk waar ik het over heb is Waldlaeufer.

En? Nooit van gehoord?

Ik dacht al dat ik niet de enige was die er nog nooit van had gehoord. Ik zal je er even wat info over geven. Je denkt misschien dat het Duits klinkt en dat is ook zo. Het bedrijf is opgericht in Duitsland. De eigenaar produceerde zijn zelfontworpen schoenen en is bovenstaande schoenenmerk begonnen. De eigenaar zelf heette Bauer maar hij heeft zijn merk vernoemd naar een avonturenverhaal. Om aan te geven hoe groot het bedrijf eigenlijk is: er worden per dag rond de 15000 paar schoenen gemaakt. Dat houdt in dat er ongeveer drie miljoen paar per jaar worden gemaakt.

Kwaliteit

Ja, leuk allemaal die feitjes maar dat is niet de reden om er een blog over te schrijven. Het schoen zijn waarvan de materialen slijtvast, ademend en soepel zijn. Dit houdt in dat de schoenen een wat hogere kwaliteit hebben dan gemiddeld. De schoenen worden inmiddels over heel de wereld verkocht. Dit houdt dus in dat ze iets goed doen. Maar naast de materialen die ze gebruiken hebben ze zich vooral gericht op de wat lastigere voet.

Lastige voeten

Het merk heeft als groot voordeel dat er verschillende modellen zijn voor wat lastigere voeten. Het is natuurlijk niet zo dat je voeten dan niet naar je luisteren šŸ˜‰. Ik bedoel er mee dat ze bijvoorbeeld gevoelig zijn voor drukplekken of dat de stand van de voet iets anders is dan die van de gemiddelde mens. De soort schoen die ze voor deze voeten hebben, is gebaseerd op een elastisch bovenwerk van zachte materialen. Dit voelt voor de voet zeer prettig aan. Vroeger waren dit soort schoenen enorm zwaar door alle aanpassingen in de schoen. Inmiddels is dat niet meer zo. De schoen voelt aan als een gewone en gemiddelde schoen. En dat is net wat je wilt.

Modieus?

Als je mijn mening vraagt, zijn ze op de goede weg. Ze hebben een aantal veterschoenen (ook wel sneakers) Ā die zich echt wel kunnen meten met de gemiddelde sneaker. Daarentegen hebben ze ook een aantal sandalen op de markt die beter zouden passen bij mijn oma. Maar ja, mijn oma moet natuurlijk ook gewoon schoenen aan kunnen trekken

Mobiele versie afsluiten